Basis-ggz voor uw patiënt

U bent voor uw patiënt of praktijk op zoek naar een goede en betrouwbare behandeling en ondersteuning in de basis-ggz. Met onze ervaren behandelaren bieden wij een uitgebreid aanbod in de basis-ggz. Onze behandelingen zijn een passende oplossing voor alle vier de mogelijke trajecten: licht, matig, intensief en terugvalpreventie bij chronische patiënten.

Beter door samenwerking
We werken nauw samen met u als huisarts, praktijkondersteuners in uw huisartsenpraktijk (POH-GGZ), de partner en andere gezinsleden van uw patiënt. We hebben met de Amsterdamse partners in zorg en welzijn en onze collega's in de specialistische ggz transmurale afspraken gemaakt. Graag bespreken we de mogelijkheden van ggz-ondersteuning in uw huisartsenpraktijk en samenwerking in de generalistische basis-ggz.

Verschillende behandelmogelijkheden
Met uw patiënt bespreekt onze behandelaar welke behandeling het beste past bij de psychische klacht.

 • Cognitieve gedragstherapie
  Onze gedachten en ons gedrag zijn belangrijk bij psychische klachten. Anders gedragen en denken helpt om te herstellen. Onze psychologen bieden deze ondersteunende therapie in individuele contacten in combinatie met internetmodules (e-health).

 • EMDR
  Deze behandeling helpt nare emotionele gebeurtenissen en trauma beter te verwerken. Hierdoor verminderen uw klachten.

 • KOP methode
  KOP geeft inzicht hoe psychische klachten kunnen ontstaan. Hoe u met sommige gebeurtenissen in een situatie omgaat, heeft ook te maken met uw eigen persoonlijke stijl. 

 • Medicatie
  Medicijnen zijn soms noodzakelijk om een angst- of depressieve stoornis te doorbreken. Onze psychiaters kunnen u adviseren over medicatiegebruik en zo nodig medicijnen voorschrijven. Ook kunnen zij in overleg met uw behandelaar of  uw huisarts ondersteunen om medicatie af te bouwen. 

 • Mindfulness (groepsbehandeling)
  Deze meditatietechniek ondersteunt om te leren om te gaan met negatieve gedachten en heftige emoties. De groep is vooral voor mensen die vaker een depressieve stoornis hebben gehad. Onderzoek heeft aangetoond dat door mindfulness depressieve terugval wordt verminderd. 

 • Als roze wolken donderen (Mamakits)  
  Deze groep helpt vrouwen die na de geboorte van hun kind kampen met somberheid, schaamte, angst en schuldgevoel. Het is voor veel vrouwen, voor of na de bevalling, heel bevrijdend om te praten met vrouwen die diezelfde gevoelens hebben. Je krijgt ook ondersteuning hoe om te gaan met deze gevoelens.

Direct doen

 • Voor meer informatie  
  neem contact op met de afdeling aanmelding & informatie 
  T 088 788 5015
printen